Kookeet pakt uit met drie driesterrenchefs

Joachim Boudens (Hertog Jan, Peter goossens (Hof van Cleve) en Gert Van Hecke (De Karmeliet) samen voor Kookeet 2015. (Foto FP)
Redactie KW

Geert Van Hecke, Gert De Mangeleer (Hertog Jan) en Peter Goossens (Hof van Cleve) zullen allen present zijn.

Van 26 t.e.m. 28 september vindt de 5de editie van Kookeet plaats in Brugge. Deze driedaagse is met ruim 100.000 bezoekers vorig jaar volgens schepen van lokale economie Hilde Decleer uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomisch evenement van Brugge. Zeg maar van (West-)Vlaanderen.

Het succes is in de eerste plaats te danken aan de hoge kwaliteit van de gastronomie in Brugge, die met negen Michelinsterren het Mekka voor fijnproevers mag genoemd worden.

Enkel topchefs mogen deelnemen en ze moeten van Brugge zijn. Met uitzondering van één gastchef

Voor deze feesteditie zijn de organisatoren erin geslaagd om de drie Belgische sterrenchefs te verenigen op één food festival. Wat een unicum in ons land mag genoemd worden. Hilde Decleer benadrukt dat Kookeet een unieke formule heeft die dit event onderscheidt van de vele andere culinaire festivals in osn land : “Enkel topchefs mogen deelnemen en ze moeten van Brugge zijn, met uitzondering van één gastchef, dit jaar Peter Goossens.”

Medewerking Brugse hotelscholen

De twee Brugse hotelscholen werken mee aan het festival. Nieuw dit jaar is dat stijlvolle tentendorp verhuist van ‘t Zand naar het nieuwe stationsplein, kant Sint-Michiels. Het concept verandert voorts niet : de bezoekers kunnen zelf hun menu samenstellen uit het rijke aanbod van culinaire verwennerij. Er is een aparte wijnbar en koffiestand. In het kookpaleis zijn er gratis kookdemonstraties.

Hapjes kosten 4, 6 of 8 euro. Er wordt gewerkt met jetons van 2 euro. Dertig restaurants mogen, na selectie, meewerken aan Kookeet. Voor het eerst zullen er ook twaalf glutenvrije gerechten verkocht worden.

Deelnemers

De deelnemende restaurants zijn : De Karmeliet, Hof van Cleve, Hertog Jan/L.E.S.S., De Jonkman, Sans Cravate, A’Qi, Auberge De Herborist, Assiette Blanche, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Niek Ducheyne, Goffin, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge en Zeno.

(SVK)

>> Info : www.kookeet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier