Kookeet 2017 telt één nieuwe deelnemer (die werd gekozen met blinde proef)

Redactie KW

Kookeet 2017 mag dan nog een tijdje op zich wachten (einde september 2017), donderdag werden de 31 Brugse chefs al voorgesteld.

Ditjaar was er maar één plaats vrij die kon ingevuld worden aangezien Restaurant Zeno gestopt is. Zes restaurants hadden zich kandidaat gesteld. Zij moeten minstens een 13/20 quotering gekregen hebben van de laatst verschenen Gault Millau.

Na een blinde proef door een professionele jury slaagde Restaurant Den Dyver met brio om de vrijgekomen plaats in te nemen.

Alle andere restaurants kregen positieve beoordelingen van de inspecteurs. Het gaat om De Jonkman**, Auberge de Herborist*, Sans Cravate*, Assiette Blanche, Bistro Bruut, Bistro Refter, Bonte B, Cantine Copine dat volgende week aan de Houtkaai opent, Rock-Fort, The Chocolate Line, De Mangerie, Den Gouden Karpel, De Visscherie, D’s Deldycke Traiteurs, Goffin, L.E.S.S, Kok au Vin, Laissez-Faire, Le Mystique, La Tâche, Lieven, Likoké, gastchef Piet Huysentruyt, Patisserie Academie, Restaurant Patrick Devos, Ducheyne Atelier-Traiteur , ‘t Pakhuis, ‘t Zwaantje, Tanuki , Tête Presseé, Weinebrugge en Zet’joe.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier