Konvert Interim koopt in Kortrijk perceel tussen Voka en Bond Moyson

Redactie KW

Konvert Interim heeft een perceel in de President Kennedylaan in Kortrijk aangekocht.

Het interimbureau is al een aantal jaar een vaste waarde op het President Kennedypark en het Kennedypark zal ook nog een tijdje de uitvalsbasis blijven, al lijkt het er wel op dat Konvert Interim op termijn voor een andere locatie zal kiezen. Het interimbureau heeft langs de Kennedylaan namelijk een perceel grond van 8.288 vierkante meter gekocht. De lap grond bevindt zich tussen de kantoren van Bond Moyson en de vestiging van Voka West-Vlaanderen.

“Het klopt dat Konvert eigenaar is geworden van een groot perceel langs de Kennedylaan”, is te horen bij Konvert. “Maar meer dan dit valt er niet te melden. Momenteel zijn er geen plannen om daar een nieuwbouw te zetten of iets anders mee te doen.”

Parking AZ Groeninge

Dat lijkt goed nieuws voor AZ Groeninge dat een deel van de site gebruikt als tijdelijke parking. Begin 2013 sloot het Kortrijkse ziekenhuis een deal met toenmalig eigenaar Leiedal om het perceel vijf jaar te huren. “Sindsdien is de eigenaar van het perceel inderdaad veranderd”, aldus Jo Dendauw, directeur Masterplan en Infrastructuur. “AZ Groeninge wil het perceel als parking blijven gebruiken tot de eigen parking klaar is.” De aanbesteding is intussen uitgeschreven. De parking moet er volgend jaar staan. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier