Konvert bouwt in Kortrijk nieuw hoofdkantoor

Zo zal het nieuwe hoofdkantoor er uitzien. © GF
Axel Vandenheede

Uitzendkantoor Konvert zal tegen de zomer van 2018 een nieuw hoofdkantoor hebben in Kortrijk.

De nieuwbouw wordt gebouwd op een terrein in de Kennedylaan, meer bepaald tussen de gebouwen van Voka West-Vlaanderen en Bond Moyson. De werken starten volgende week al en in de zomer van 2018 is de verhuizing gepland.

Momenteel is het hoofdkantoor van Konvert gevestigd in verschillende gebouwen op het President Kennedypark. “Er werken daar 85 medewerkers en zij moeten regelmatig van het ene gebouw naar het andere gebouw”, aldus gedelegeerd bestuurder Freddy Verschetse en echtgenote Annemie Vervaeke. “Dat is inefficiënt. Daarom keken we al een tijd uit naar een plaats om een nieuw hoofdkantoor te bouwen. Het terrein in de Kennedylaan is alvast uitermate geschikt daarvoor.”

12 miljoen euro

De nieuwbouw, een creatie van architectenbureau Goddeeris Architecten, zal opvallen door zijn vele glaspartijen en zal vier bouwlagen tellen. “Ondergronds zullen er twee verdiepingen zijn: eentje wordt ingericht als logistieke ruimte, eentje als parkeergelegenheid”, aldus communicatieverantwoordelijke Wies Vanden Berghe. “Ook achter het gebouw zal er nog een parking zijn. De investeringkost bedraagt 12 miljoen euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier