Kok uit De Klijte verkozen tot Beste Grootkeukenkok van België

Redactie KW

De opdracht was het maken van een driegangenmenu met een budget van 7 euro voor een gemeenschapskeuken.

Bart Denys (48) uit De Klijte mag twee jaar lang de titel dragen van Beste Grootkeukenkok van België, die hij won bij een wedstrijd op de Horeca Expo in Gent. De opdracht was het maken van een driegangenmenu met een budget van 7 euro voor een gemeenschapskeuken.

Bart Denys is eigenaar van B&B ‘t Zwaluwnest in De Klijte, maar hij staat beroepshalve al meer dan 20 jaar als chef in een grootkeuken. Momenteel werkt hij in de keuken van Huize Zonnelied in Ieper. Daarnaast geeft hij les in de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Bart deed niet voor het eerst mee aan de wedstrijd. In 2015 behaalde hij een tweede plek. De kok koos dit maal voor gerechten met rode poon, kip en flensjes. Ook gebruikte hij vergeten groenten, zoals pastinaak en zonnewortel, en veel kruiden.

“Als je met kleine hoeveelheden werkt, is 7 euro als budget voldoende”, aldus de man. “Trouwens, de tijd van de grote hoeveelheden is voorbij. Wel hou ik mij altijd aan de basiskeuken.” De kok zegt blij te zijn met zijn titel. “Kok is het mooiste beroep ter wereld. Wat is er nu mooier dan maaltijden klaarmaken waarmee je mensen gelukkig maakt”, klinkt het.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier