Kobe Desramaults vindt koper voor sterrenzaak In de Wulf

Foto EF
Redactie KW

Marijn Struye van restaurant ‘t Sparhof in Poperinge heeft zijn zinnen op het Dranouterse restaurant dat op 11 december de deuren sloot.

De verkoop is nog niet definitief rond, zeggen Kobe en zijn moeder Heide. De oorspronkelijke vraagprijs voor het voormalige sterrenrestaurant zou 1.000.000 euro zijn geweest. Marijn Struye van restaurant ‘t Sparhof langs de Stoppelweg in Poperinge heeft concrete interesse. “De onderhandelingen zitten in de laatste rechte lijn“, aldus Marijn. “Als de overeenkomst getekend is, zal ik meer duidelijkheid geven over de toekomst van In de Wulf.” Kobe zelf wil voorlopig nog geen verdere toelichting geven bij de nakende verkoop van zijn levenswerk. “Het is nog niet helemaal rond. Bovendien moet je daarvoor bij mijn moeder zijn”, aldus Kobe. Ook Heide Foulon wacht de definitieve verkoop af. “Er zijn gesprekken, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat In de Wulf al verkocht is. Daarvoor is het wachten tot alles in kannen en kruiken is.”

Sterrenzaak

In de Wulf heeft een rijke geschiedenis als horecazaak. Heide Foulon startte in 1979 met café In de Wulf in de Wulvestraat 1, op een drietal kilometer ten zuiden van het centrum van Dranouter. Daarna bood ze kleine gerechtjes aan en tien jaar later kwamen de kamers erbij. Het café breidde uit tot restaurant en hotel. De bedoeling was toen om met het café te stoppen. Maar dat liep anders. Het café en restaurant werden gescheiden en de mensen konden uitgebreider dineren in In de Wulf.

Kobe Desramaults was amper 22 toen hij in 2002 de keuken van hotel-restaurant In de Wulf overnam van zijn moeder Heide. Drie jaar later werd hij op 25-jarige leeftijd een van de jongste sterrenchefs van ons land. Kobe kreeg ook 18,5 op 20 in Gault&Millau, een score waarmee hij de meeste tweesterrenrestaurants in België achter zich liet, maar In de Wulf bleef wachten op een tweede Michelinster, die er echter nooit kwam.

Sergio Herman

Eind 2015 kondigde hij aan dat hij zou stoppen met In de Wulf om zich volop te kunnen focussen op een nieuw project op de eerste verdieping van het voormalige Belgacomgebouw op de Oude Beestenmarkt in Gent. “Het wordt klein, maar erg ambitieus”, zei Kobe Desramaults daarover. “We zullen enkel ‘s avonds open zijn, met slechts zestien tafels rond een open keuken.” Op zondag 11 december 2016 vond de laatste service plaats in In de Wulf, met vips als Sergio Herman. Op de afterparty kwamen Stephen en David Dewaele van Soulwax en 2 Many Dj’s plaatjes draaien.

(TOGH – foto EF)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Ieper/Poperinge van vrijdag 3 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier