Kobe Desramaults stopt in 2016 met zijn restaurant In de Wulf

Kobe Desramaults in De Slimste Mens
Redactie KW

Dat vertelde de topkok vrijdagnamiddag op Studio Brussel.

Het nieuws komt als een grote verrassing. Donderdagavond was de sympathieke kok nog te zien in een aflevering van De Slimste Mens ter Wereld, waar hij het onderspit moest delven tegen een andere Kobe (Ilsen). De mede-kandidaten en de jury nodigden er zichzelf nog uit om eens bij ‘In de Wulf’ te komen eten, maar ze wachten dus best niet te lang als ze dat nog willen concretiseren.

Hoewel… de liefhebbers hebben nog wel een jaartje de tijd. “In december 2016 stop ik met mijn restaurant ‘In De Wulf'”, vertelde de kok vrijdagnamiddag aan Vincent Byloo op StuBru. “Ik ben 35 en heb mezelf twaalf jaar voor mijn restaurant gesmeten, nu is het tijd voor bezinning.”

De chef zegt dat hij nooit gestopt is met achteruit te kijken. “Nu is het dus een moment van bezinning. Ik ben natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Dit zit al maanden in mijn hoofd“, aldus Desramaults.

De sterrenchef liet donderdag in ‘Van Gils & Gasten’ (Eén) al verstaan dat hij niet van plan is om voor eeuwig voort te gaan met het restaurant. “De laatste 12 jaar heb ik opgeofferd voor In de Wulf. Je kan dat enkel blijven doen als je zot bent. Ik ben het niet van plan.”

De sluiting is gepland voor eind volgend jaar. “We nemen een jaar de tijd en sluiten in december 2016”, zegt hij. De plannen voor nadien zijn nog niet duidelijk. “Ik heb tal van plannen en ideeën in het leven. Ik hoef mij niet per se vast te koppelen aan één plaats.”

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat In de Wulf niet langer opgenomen was in de lijst van 100 beste restaurants ter wereld. Vorig jaar stond het nog op plaats 61. Kobe Desramaults is ook een van de Flemish Foodies en kreeg in 2005 (toen hij 25 jaar was) een eerste Michelinster. De kok zal zich vermoedelijk sowieso niet snel vervelen, in Gent is er ook de bistro ‘De Vitrine’ en bakkerij ‘De Superette’.

(FV/BELGA)