Knokke-Heist pakt uit buurtinformatienetwerk op het strand

De voorstelling van BIN Strand gebeurde een massale belangstelling van de stranduitbaters. © DM
Redactie KW

Het BIN Strand is een uniek netwerk in België, waar zowel de lokale politie Damme/Knokke-Heist, het gemeentebestuur van Knokke-Heist als de professionele gebruikers van het strand hun schouders onderzetten

In Knokke-Heist kan men deze zomer super veilig naar het strand. Vrijdagmiddag werd in de raadzaal van het Knokse stadhuis het buurtinformatienetwerk BIN Strand boven de doopvont gehouden. Het BIN Strand is een uniek netwerk in België, waar zowel de lokale politie Damme/Knokke-Heist, het gemeentebestuur van Knokke-Heist als de professionele gebruikers van het strand hun schouders onderzetten.

“Stimuleren van meldingsgedrag”

“Uit een evaluatie blijkt dat Knokke-Heist baat heeft bij een netwerk voor het strand. Van maart tot oktober bruist het strand door talloze evenementen en is het een toplocatie voor toerisme. Hierdoor heeft het strand van Knokke-Heist een eigen identiteit met eigen problemen”, aldus schepen van Toerisme Anthony Wittesaele.

“Het buurtinformatienetwerk Strand draagt bij tot een gestructureerde communicatie en tot het stimuleren van het meldingsgedrag, het verhogen van het algemeen veiligheidsgevoel, het bevorderen van de sociale controle, het verspreiden van de preventiegedachte, het stimuleren van de samenwerking tussen burgers en politiediensten, het wederzijds uitwisselen van informatie, het sneller opsporen van vermiste personen zoals weggelopen kinderen…”

Het netwerk bestaat uit verschillende professionele gebruikers van het strand: watersportclubs, stranduitbaters, redders, EHBO-posten en speelpleinuitbaters.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier