Kleine 3.000 bezoekers op Open Wervendag bij Barco

Redactie KW

Ondanks het slechte weer kon Barco zondag tussen 10 en 17 uur toch zowat 2.850 bezoekers ontvangen. Bijna twee keer zoveel dus als de 1.500 man waar aannemer Cordeel zelf op had gehoopt.

Bij Cordeel zijn ze dan ook zeer tevreden over de dag. “Ondanks het slechte weer, hebben we toch heel wat mensen mogen ontvangen”, aldus organisator Katrien Lambot. “Wij zijn dan ook heel tevreden over hoe alles verlopen is. De mensen zijn zelfs nog tot lang na 17 uur blijven plakken. We kregen ook veel werknemers van Barco over de vloer, samen met hun vrienden en familie, hoewel zij gisteren de werf ook al konden bezichtigen tijdens een familiedag.”

Kleine 3.000 bezoekers op Open Wervendag bij Barco

Centraal tijdens de rondleiding stond The Circle, het centrale ronde gebouw. Bezoekers konden er tot enkele verdiepingen hoog rondwandelen. Arne Loosveld was een van de nieuwsgierigen. “Ik ben hier vooral omdat ik benieuwd was naar het gebouw. Mijn vriendin staat er in voor de coördinatie van de techniek. Ik vind het ook interessant om alles te zien evolueren. Het is een imposant gebouw dat volledig tot de verbeelding spreekt, en eigenlijk vind ik het ook wel futuristisch.”

Kleine 3.000 bezoekers op Open Wervendag bij Barco

Cordeel mocht op de werf ook minister van Onderwijs Hilde Crevits en Minister-President Geert Bourgeois ontvangen. “Hilde Crevits was er als een van de eersten om tien uur, rond de middag volgde Geert Bourgeois”, aldus Katrien Lambot. “Ze kregen een privérondleiding samen met onder andere onze CEO Dirk Cordeel en waren allebei zeer geïnteresseerd in de werken.”

Het is de bedoeling dat de nieuwe campus van Barco vanaf midden 2016 operationeel wordt. Alle Belgische activiteiten van het bedrijf zullen er plaatsvinden.

(ED – foto’s ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier