Kledingwinkels vrezen povere soldenperiode

Komende zaterdag gaan de wintersolden van start. Al liggen de verwachtingen bij de handelaars eerder laag. © BELGA
Redactie KW

Meer dan de helft van de modehandelaars verwacht povere wintersolden. Door de terreurdreiging en het warme weer was ook het najaar al een tegenvaller voor kleding- en schoenenwinkels.

Een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 441 modedetailzaken geeft aan dat veel winkeliers de wintersolden eerder pessimistisch inzien. Volgens het NSZ daalde de omzet van kledingwinkels dit najaar met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Schoenenwinkels zagen hun gemiddelde omzet met 4 procent dalen. De voorbije jaren ging het er enkel tijdens het hoogtepunt van de economische crisis in 2009 even slecht aan toe, aldus de zelfstandigenorganisatie.

De handelaars vrezen dat de solden, die aanstaande zaterdag van start gaan, geen soelaas zullen brengen. Liefst 54 procent verwacht slechtere wintersolden dan vorig jaar. Amper negen procent verwacht een beter resultaat. “Zo negatief is de sector nog nooit geweest”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Dat heeft uiteraard te maken met het rampzalig najaar, maar ook met het feit dat solden de afgelopen twee à drie jaren niet meer het succes van weleer kennen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier