Kevin Vanhee en Nele Verfaillie openen buurtwinkel ‘t Schiethoekske in Kruiseke

Uitbaters Kevin Vanhee en Nele Verfaillie in hun nieuwe buurtwinkel in de Vossaardestraat, vlakbij de Oude Beselarestraat. © Foto MV
Redactie KW

Begin oktober ging supermarkt Noma, de voedingswinkels in de dorpskom van Kruiseke, dicht. Met ‘t Schiethoekske is er in de landelijke Vossaardestraat vlakbij de Oude Beselarestraat nu een nieuwe buurtwinkel. Uitbaters Kevin Vanhee en Nele Verfaillie openen in april zelfs een tweede zaak in het naburige Zandvoorde.

Naast algemene voeding zijn er ook voorverpakt vlees, groenten en fruit, snacks, diepvriesproducten, drank, sigaretten te koop. “Eveneens vers brood, pistolets en allerlei koeken”, zegt Nele. “Hiervoor werken we samen met de bakkerij Klaas in de Molenstraat in Wervik.”

Kevin (38) werkt bij Milcobel in Langemark en staat er in voor de waterzuiveringsinstallatie. Nele (36) werkte in het callcenter van De Stroomlijn, een dochteronderneming van Eandis. “Vorige week woensdag was het mijn laatste werkdag”, vertelt Nele. “Het idee om te starten met een buurtwinkel komt van mijn echtgenoot. Door de sluiting van supermarkt Noma was er in het dorp vraag naar. Er was daar niks meer. We namen een deel van onze living in en gebruiken ook onze carport. Er staan hier geen 20 soorten van alles, maar er is wel een ruim aanbod.”

Doorlopend open

‘t Schiethoekske is gesloten op maandag en alle weekdagen doorlopend open van 7 tot 20 uur, zaterdag en zondag van 7 tot 18 uur. “De late openingsuren zijn alvast een extra troef”, vertelt Nele. “Voor de verkoop van dierenvoeding waren we vroeger ook al tot ‘s avonds acht uur open. Om die stap te zetten, was het nu of nooit. De reacties zijn heel positief. De klanten maken tijd om eens met elkaar te babbelen. Er zijn klanten die per fiets komen. Ze doen hier hun bestelling en Kevin levert dat dan bij hen thuis. Mits een kleine bijdrage kunnen we ook in de randgemeenten zoals Wervik, Geluwe, Geluveld, Zandvoorde en Beselare thuis leveren. Eind december-begin januari hopen we ook te kunnen starten als Lottodepot.”

Ook Zandvoorde

De nieuwe winkel bevindt zich op ‘De Schiethoek’. “Vandaar de keuze voor de naam van onze buurtwinkel“, zegt Nele. “Ik groeide hier op. Mijn ouders wonen hier vlakbij.” Nele en ex-voetballer Kevin bezochten supermarkt Noma die te koop staat. “Moesten we naar daar verhuizen, dan zou dat gepaard gaan met grote investeringen want er zijn veel kosten aan”, zegt Nele.

Naast voeding zijn er ook speelgoed, decoratie en originele cadeautjes te koop. Ook bedrukkingen zijn mogelijk. Nele en Kevin zijn bijzonder ambitieus. “In april openen we in de dorpskom van het naburige Zandvoorde een tweede buurtwinkel“, zegt Kevin. “Buiten een slager is er daar niks meer.” (Erik De Block)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier