Kerstmarkt verlaat kerkplein bij wijze van test

© Kurt Desplenter
Redactie KW

In en rond OC De Schouw vindt op vrijdag 19 december de jaarlijkse kerstmarkt van de gemeente en Unizo Lichtervelde plaats. Daar zijn de horeca-uitbaters niet tevreden mee.

De verhuizing naar De Schouw komt bij wijze van test. “Op deze locatie is de kerstmarkt verder van de straat verwijderd en dus veiliger voor kinderen”, aldus Wim Vandendriessche, mede-organisator. “Een bijkomend voordeel is dat we in de foyer kinderanimatie kunnen voorzien. Bij slecht weer kunnen we ook verhuizen naar de grote zaal.” De organisatoren begrijpen dat de horeca-uitbaters op de Markt niet blij zijn met de beslissing. “Ik heb nog niets van de uitbaters zelf gehoord. Toegegeven, hiermee doen ze geen voordeel. Maar deze activiteit staat in het teken van de verenigingen.”

Programma

Om 18 en 19 uur verzorgen de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten er een optreden. Er staan ook verschillende dansacts van dansschool Q-Dance op het programma. De Burgersgilde zorgt voor live muziek. “Er zal veel sfeer zijn met ook dit jaar de Kerstman”, besluit Wim. Op de kerstmarkt zullen twintig kramen staan. Aanwezigen kunnen er genieten van Jägermeister, glühwein, picon, jenever, koffie, (streek)bieren, braadworsten, warme wafels, whiskey enzovoort. Vanaf 17 uur aan OC De Schouw. (Tim Vansteelandt)