KeBeK neemt participatie van 60% in Diksmuids metaalbedrijf Vanderscheuren

De familie Vanderscheuren behoudt een belangrijke minderheidsparticipatie in het bedrijf en de dagelijkse leiding. © AC
Redactie KW

Het investeringsfonds KeBeK heeft 60% van de aandelen van Metaalconstructie Vanderscheuren overgenomen. De broers Rik en Luc Vanderscheuren behouden een aanzienlijk minderheidsbelang en nemen verder de dagelijkse leiding waar.

Het bedrijf Vanderscheuren werd 60 jaar geleden opgericht door de ouders van de broers Rik en Luc Vanderscheuren en fabriceert productkritische onderdelen voor machines. Het is een bevoorrechte partner van een aantal gespecialiseerde machinebouwers. Vanderscheuren, gevestigd aan de Heernisse in Diksmuide, telt 63 vaste medewerkers en behaalde in 2015 een omzet van 11 miljoen euro en een operationele bedrijfswinst van 1,2 miljoen euro. Vanderscheuren bereikte nu een akkoord met KeBeK over een overname van 60% van de aandelen van het familiebedrijf. KeBeK is een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds, dat meestal controleparticipaties neemt , zonder een operationele rol te vervullen.

Defamilialisering

“Door de instap van KeBeK willen de huidige aandeelhouders zich tijdig voorbereiden op de toekomstige defamiliarisering van het bedrijf”, luidt het in een persbericht. “Vanderscheuren bewijst dat er zeker nog toekomst is voor Belgische bedrijven in de maakindustrie. Door de combinatie van hooggeschoolde en gemotiveerde medewerkers en een modern machinepark kan een superieur product geleverd worden aan trouwe klanten”, zeggen Floris Vansina en Gert Van Huffel, managing partners van KeBeK Management.

“De achtergrond en expertise van KeBeK is in vele opzichten complementair aan de onze. Samen staan we dan ook sterker om het bedrijf de komende jaren verder uit te bouwen. De positieve kijk van Floris en Gert op de Belgische maakindustrie heeft onze samenwerking aangemoedigd”, voegen Rik en Luc Vanderscheuren eraan toe. “Ons management wordt versterkt, voor de rest blijft alles bij het oude“, aldus Rik Vanderscheuren. “In de eerste fase toch. Op middellange termijn willen we groeien.” (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier