Kaasboerderij ‘t Groendal ontvangt culinaire bloggers

© Stefaan Beel
Redactie KW

Dinsdag ontvingen Johan Deweer en Dominique Steyaert van de bekende Rumbeekse Kaasboerderij een delegatie van buitenlandse culinaire bloggers en journalisten.

De buitenlandse gasten kregen een rondleiding om de typisch Vlaamse manier van werken beter te leren kennen. “Om de kwaliteit onder controle te houden, willen we onze kleinschaligheid voor een groot stuk behouden“, aldus Johan Deweer van ‘t Groendal, die momenteel met uitbreidingswerken bezig is. Verschillende Vlaamse sterrenrestaurants zijn rechtstreeks en onrechtstreeks afnemer van hun halfharde kaas ‘t Groendal Grand Cru die gerijpt wordt in abdijbier van Steenbrugge en die al verschillende prijzen heeft gewonnen. “Mijn zoon Louis-Philippe wil de zaak voortzetten dus hebben we bewust geïnvesteerd om nog beter te kunnen beantwoorden aan de noden van de klant. We willen zowel lokaal als authentiek blijven”, verdedigt Johan zijn ondernemersvisie.

Dit bezoek kaderde in een rondreis die Toerisme Vlaanderen organiseerde om buitenlandse ‘foodies’ onze Vlaamse gastronomie te laten ontdekken. In de voormiddag waren deze mensen al langs geweest bij Gert De Mangeleer van sterrenrestaurant Hertog Jan, waar ze een rondleiding kregen in zijn zaak en kruidentuin

(KK – Foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier