Julie ruilt Brugse broodjeszaak ‘Hap’ voor warmere oorden

Julie Renier helpt de nieuwe eigenaars waar nodig om de overgang vlot te laten verlopen. (Foto LQ)
Redactie KW

Julie Renier neemt op maandag 5 maart afscheid van haar broodjeszaak ‘Hap’,die gelegen is in het Zilverpand in Brugge. ‘Hap’ wordt overgenomen door een jong koppel dat al een foodtruck uitbaat.

De Brugse Julie Renier (31) laat binnenkort haar broodjeszaak Hap over aan een jong koppel uit Brugge. Julie omschrijft Hap als de betere broodjeszaak.

“Hier kan je terecht voor originele sapjes, slaatjes en broodjes, vers gebracht én met een glimlach”, vertelt Julie enthousiast. Ondanks het feit dat Julie een succesvolle zaak runt en van haar werk houdt, stopt ze met haar eigen broodjeszaak. “Het opstarten van een nieuwe zaak is wat ik het liefste doe. Dit is de derde failliete zaak die ik overnam en terug liet draaien.”

“Ik hou ervan om telkens nieuwe oorden op te zoeken”

Maar nu vindt Julie dat het tijd is voor een nieuw avontuur. Momenteel heeft de jonge Brugse nog geen nieuwe zaak op het oog, maar ze heeft wel andere en meer avontuurlijke plannen. “Eigenlijk ben ik een beetje zoals een nomade: ik ben niet standvastig en hou ervan om telkens nieuwe oorden op te zoeken. Daarom dat ik ermee stop en deze keer ook naar het buitenland trek om een paar maanden te reizen met mijn mobilhome, misschien wel naar de Canarische eilanden. “

Nieuwe zaakvoerders

Niet gevreesd, Hap blijft gewoon bestaan. Een jong koppel, waarvan de naam nog niet bekend is, neemt de zaak van Julie over. “Het zijn zeer harde werkers. In bijberoep hebben zij een foodtruck die wat gelijkaardig is aan Hap, dus past het koppel perfect in dit concept.”

“Ze willen de zaak overnemen zoals die is en daar hun eigen inbreng in verwerken. Zo roken zij bijvoorbeeld hun eigen zalm en heilbot, die ze dan ook kunnen verwerken in de broodjes”, gaat Julie voort.

Momenteel is Hap gesloten tijdens het weekend, maar de nieuwe overnemers zijn van plan om op termijn ook de zaterdagen open te doen. De nieuwe eigenaars starten maandag 5 maart in Hap. Julie blijft nog voor enkele weken meedraaien in de broodjeszaak om de nieuwe overnemers te helpen waar nodig en de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. (LQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier