Jules Destrooper is de meest aantrekkelijke werkgever in West-Vlaanderen

Jan Denys (links) en Emmanuel Blomme van Jules Destrooper, winnaar van de award. © (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Koekjesfabrikant Jules Destrooper uit Lo is de meest aantrekkelijke werkgever in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit een onderzoek van Randstad. Meer dan 41 procent van de ondervraagden zou er graag aan de slag gaan.

Sinds 2000 reikt Randstad elk jaar een award uit aan de meest aantrekkelijke werkgever in Belgie. Enkele jaren geleden besloten ze dit onderzoek ook iets lokaler te doen, telkens in een andere provincie. Dit jaar was West-Vlaanderen aan de beurt. Daarbij stellen ze aan meer dan 2.000 respondenten de vraag bij wie ze graag zouden werken. Op basis daarvan kijken ze dan welk bedrijf het aantrekkelijkst is. “Dit is een simpele manier, ondertussen overgenomen over heel de wereld”, vertelt Jan Denys, Director External Communication and Public Affairs.

“Op basis van deze studie blijkt dat bij het grote publiek Biscuiterie Jules Destrooper de meest aantrekkelijke werkgever in West-Vlaanderen is. Van zij die het bedrijf kennen zou 41 procent er graag tot zeer graag werken. Melexis strandt nipt op de tweede plaats met 40 procent. Attractiepark Bellewaerde eindigt als derde op het podium. Opvallend is dat de helft van de bedrijven actief is in de voedingssector.”

Sexy sector

Emmanuel Blomme, CEO van het bedrijf, was erg in de wolken met de prijs. “Zeker als ik zie wie er nog allemaal in de top-10 staat”, begint hij te vertellen. “Ik denk dat er verschillende factoren een rol gespeeld hebben. Eerst en vooral is voeding een sexy sector. Wie maakt er niet graag koekjes? En wie wil er niet in een bedrijf werken waar het heel de dag door naar koekjes ruikt? De mensen hebben een ideaalbeeld en dat is wel zo.”

“Daarnaast bestaan we al 130 jaar, wat duidt dat we een stabiel bedrijf zijn, nog steeds in volle groei. Een bedrijf met werkzekerheid waar we voortdurend op zoek zijn naar extra werkkrachten. Tot slot zijn we ook financieel gezond met de ondersteuning van een kapitaalkrachtige familie, allemaal zaken die een rols pelen. We zijn alvast heel erg blij en gaan in de toekomst nog meer werk maken van onze employer branding.”

De volgende jaren wordt de peiling in een andere provincie georganiseerd, waardoor ze de titel van aantrekkelijkste werkgever minstens vier jaar dragen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier