Journalist Lieven Verstraete lanceert eigen biertje

Redactie KW

Lieven is zelf een fervent bierliefhebber en zag in enkele grote steden dat Amerikanen en Nederlanders op dit ogenblik heel sterk bezig met vernieuwende en experimentele micro-brouwerijtjes.

Het idee voor Lieven was om een bier te maken dat een beetje apart en gedurfd is van smaak, maar ook rechtstreeks voortspruit uit zijn core-business van koffie en thee. Samen met echtgenote Li baat hij immers Li O Lait uit in hartje Brugge. Op het Amsterdam Coffee Festival ontdekte Lieven een heel speciale gerookte thee, de Lapsang Souchong. Daarmee ging hij aankloppen bij de Vliegende Paard Brouwers – Préaris uit Oedelem. Het resultaat is een amberkleurige tripel die ambachtelijk gebrouwen wordt met een licht gerookte toets. Vandaar ook de toepasselijke naam Smokey Li. Het nieuwe bier heeft potentieel, want ook café ‘t Brugs Beertje en restaurant Hertog Jan hebben er al exemplaren van besteld.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier