Joke Schauvliege op bezoek in de REO Veiling

Redactie KW

Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Omgeving, Landbouw en Natuur ging vandaag langs in de REO Veiling in Roeselare. Op uitnodiging van de REO Veiling kwam ze eens luisteren naar de plannen rond de herbestemming van de site Vuylsteke.

Op uitnodiging van de REO Veiling kwam Vlaams Minister Joke Schauvliege op donderdagmorgen eens luisteren naar de plannen van de veiling. “Het nieuwbouwproject van de REO Veiling vat al mijn bevoegdheden samen: leefmilieu, landbouw en ook ruimtelijke ordening”, aldus Minister Schauvliege. “Dit moet meer dan ooit het centrum van de West-Vlaamse landbouw worden.”

Minister Schauvliege kreeg een rondleiding op het bedrijf. Op de foto Hoogleeds burgemeester Rita Demaré en directeur van de REO Veiling Paul Demyttenaere. (Foto Jos)

Site Vuylsteke

De REO Veiling investeert in de toekomst en koos voor een herbestemming van de ‘stadskanker’, de site van het voormalige metaalverwerkingsbedrijf Vuylsteke. De afbraak van de site is rond, maar de bodem was nog sterk vervuild. “Bij Vuylsteke werkten ze veel met thinner, een oplosmiddel voor verfresten, en dat kwam overvloedig in de grond terecht. Daarom hebben wij eerst grondige saneerwerken moeten uitvoeren alvorens we konden beginnen aan de bouwwerken”, legt directeur van de REO Veiling Paul Demyttenaere uit. Nu is de site bouwrijp en de ondergrondse werken zijn al ver gevorderd. Naar het einde van het jaar toe, begint de bouw aan een loods met een oppervlakte van één hectare. In de zomer van 2015 wordt de loods al voor verpakkingsdoeleinden in gebruik genomen.

Tuinbouwverdiep

“We hebben onszelf de vraag gesteld waar we binnen twintig jaar willen staan. We moeten naar een optimale functionaliteit en moeten dus verder denken dan het bouwen van loodsen.” Daarom bouwen ze de loods zo, dat er nog een verdieping kan bijkomen. “Voor de invulling van dat tweede verdiep zijn we momenteel aan het brainstormen met onze partners van Inagro. We willen tuinbouw en industrie met elkaar laten versmelten. De restwarmte van het gebouw, kunnen we goed gebruiken in een tuinbouwproject.” Het dossier voor die tweede verdieping is ingediend bij de Vlaamse Bouwmeesters. “Want het moet er ook goed uitzien, we willen niet zomaar een betonnen loods. Mensen die het gebouw voorbijrijden moeten het volledige verhaal meekrijgen”, meent Paul Demyttenaere. “We kijken door een creatieve bril en willen iets neerpoten waar Roeselare trots op kan zijn.”

Joke Schauvliege op bezoek in de REO Veiling

Minister Schauvliege kreeg aardbeien en witloof mee naar huis. (Foto Jos)

(MM/Foto’s JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier