John Crombez : “Liever geen gerommel in de marge bij Dexia”

© BELGA
Redactie KW

Hij is ‘not amused’ nadat de Dexiatop een loonsverhoging van 30 procent voorzag voor enkele kaderleden.

Voor SP.A-staatssecretaris John Crombez is niet duidelijk hoe de restbank Dexia de teruggedraaide loonsverhoging voor kaderleden op een andere manier mogelijk alsnog zal uitbetalen. “Of ze opslag krijgen, is op dit moment onduidelijk”, zei hij donderdag in De Ochtend op Radio 1. Veel gerommel in de marge ziet hij ‘liever niet’. “Ze werken met belastinggeld, dus wat ze daarmee doen, moet duidelijk zijn.”

Creatieve aanpassing

De beslissing tot een loonsverhoging van 30 procent voor enkele topkaderleden was binnen de restbank al langer genomen, maar de regering is pas recent op de hoogte gebracht. Woensdag kwam het nieuws dat België en Frankrijk zich dan toch verzetten, maar intussen blijkt dat de Dexiatop denkt aan een creatieve aanpassing van bepaalde parameters. “We gaan toch iets voor hen doen”, aldus topman Karel De Boeck.

Crombez is ‘not amused’. Hij ziet in de hele saga een nieuwe aanwijzing dat banken ‘eigenlijk stilletjes terug in hun oude doen geraken’. “Maar constant zeggen: ‘we moeten afslanken, we moeten besparen’ en dan de toplonen verhogen, dat kan toch niet”, vindt de socialist.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier