Joblabo moet jongeren kennis laten maken met de voedingsindustrie

© Jos
Redactie KW

In het Huis van de Voeding in Roeselare werd dinsdag met ‘Joblabo’ een nieuw interactief doe- en belevingscentrum geopend, dat jongeren kennis wil laten maken met de wondere wereld van de voedingsindustrie en de verschillende beroepen uit deze knelpuntsector.

Met dit Joblabo willen de POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) en partners zich richten tot leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs om hen warm te maken voor een toekomstige job in de voedingssector. “Met haar 17.000 jobs en een omzet van 9,1 miljard euro is deze branche in West-Vlaanderen erg belangrijk. Maar de West-Vlaamse werkloosheidscijfers zijn bijzonder laag, waardoor voedingsbedrijven meer en meer moeite krijgen om hun vacatures ingevuld te krijgen”, aldus Nadia Lapage, secretaris-generaal van Fevia. “De totale investering voor dit project bedraagt 150.000 euro en werd gerealiseerd in samenwerking met Alimento, Vives Hogeschool en Stad Roeselare.”

“Aan de hand van interactieve games, quizvragen, scanbare infoborden, filmpjes, touch-screens en educatieve pakketten maken we de kinderen wegwijs in deze boeiende wereld”, verduidelijkt Liederik Cordonni, regiomanager van het ondernemerscentrum Roeselare.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier