Jobcafé in Oostendse buurthuizen en ontmoetingscentra

Redactie KW

In de Oostendse buurthuizen en ontmoetingscentra start een ‘Jobcafé’ om de werkgelegenheid dichter bij de werkzoekenden te brengen. Eens per maand is jobmarketeer Jan Polley er enkele uren te vinden.

“Het is niet altijd evident om de werkzoekenden te bereiken”, zegt schepen van Werk Johan Vande Lanotte. “Via dit Jobcafé willen we de werkzoekenden uit de kwetsbaarste bevolkingsgroepen als het ware gaan opzoeken in hun eigen habitat. Jobmarketeer Jan Polley, werkzaam bij het Economisch Huis, zal er werkzoekenden helpen bij het opstellen van cv’s en sollicitatiebrieven, voorbereiden op een sollicitatiegesprek en wegwijs maken in de werking van de VDAB en het aanbod op de arbeidsmarkt.”

“De buurthuizen en ontmoetingscentra in de wijken van de stad zijn hiervoor uitermate geschikt door de laagdrempeligheid, de ongedwongen sfeer en de nabijheid van de woonplaats. Zo kan snel vertrouwen opgebouwd worden tussen de werkzoekende en de jobmarketeer”, denkt schepen van Ontmoetingscentra Nancy Bourgoignie.

Het project start op 1 februari. Een halve dag per maand is de jobmarketeer in alle tien de Oostendse buurthuizen aanwezig. Het is niet nodig een afspraak met hem te maken. De zitdagen van de jobmarketeer worden telkens aangekondigd op www.oostendewerkt.be, in de buurthuizen zelf en via een periodiek flyertje. De jobmarketeer is ook telefonisch te bereiken op 059 55 65 34 en op jan.polley@oostendewerkt.be.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier