Jetairfly wil vloot uitbreiden en nieuwe lijnen toevoegen

Redactie KW

De maatschappij wil ook concurrentiëler gaan werken, aan scherpere prijzen. De impact op het personeel is beperkt, zo maakte de maatschappij donderdag bekend op een bijzondere ondernemingsraad.

Jetairfly deed op de ondernemingsraad zijn toekomstplannen uit de doeken. De luchtvaartmaatschappij heeft op korte en middellange termijn groeiplannen, zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. “We gaan onze vloot van 23 toestellen uitbreiden. Er komen nieuwe lijnen. En we gaan nog scherpere prijzen aanbieden.” Meer details daarover wou de maatschappij nog niet kwijt.

Daartoe wil de maatschappij concurrentiëler werken en de kostenbasis nog strakker maken. Ze wapent zich op die manier tegen de stijgende concurrentie van andere carriers en touroperators.

Er is sprake van acht banen die verdwijnen bij Jetairfly en Tech4Jets

Jetairfly wil zoveel mogelijk kosten besparen door nauwer te gaan samenwerken met de andere luchtvaartmaatschappijen uit de TUI-groep, om op die manier schaalvoordelen te benutten. Concreet zal de technische organisatie – onderhoud, gezamenlijke aankopen en sommige grondactiviteiten – centraal worden aangestuurd. “Dat betekent niet dat hier een ontmanteling gebeurt“, verzekert het bedrijf.

De impact op het personeel is beperkt. Bepaalde functies veranderen, sommige personeelsleden worden toegewezen aan nieuwe projecten. Enkele tijdelijke contracten worden niet verlengd. Er is sprake van acht banen die verdwijnen bij Jetairfly en Tech4Jets, dat instaat voor het onderhoud. Dit op een totaal van 1.100, zo valt te horen bij de bonden.

Ten slotte maakte Jetairfly ook bekend dat de samenwerking met ECAir, de nationale luchtvaartmaatschappij van Congo Brazzaville, nog gaat uitbreiden. Jetairfly voert vluchten uit voor de Afrikaanse maatschappij.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier