Jean-Pierre Tanghe vervangt Stephan Adriaenssens als directeur Voka West-Vlaanderen

Jean-Pierre Tanghe zal vanaf maandag de taken van algemeen directeur Voka West-Vlaanderen ad interim overnemen. © BWB
Redactie KW

Stephan Adriaenssens is niet langer algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen. De werkgeversvereniging heeft de samenwerking met Stephan Adriaenssens vrijdag 8 april stopgezet.

Jean-Pierre Tanghe zal vanaf maandag de taken van algemeen directeur Voka West-Vlaanderen ad interim overnemen. Er wordt gezocht naar een opvolger.

Stephan Adriaenssens (55) volgde half augustus 2015 Hans Maertens, die vanaf begin juli gedelegeerd bestuurder werd van Voka, op bij Voka West-Vlaanderen.

Voorlopig is niet bekend waarom Voka de samenwerking met Stephan Adriaenssens heeft stopgezet.
Voorlopig is niet bekend waarom Voka de samenwerking met Stephan Adriaenssens heeft stopgezet.© JVGK

Stephan Adriaenssens, licentiaat toegepaste economische wetenschappen, was geen onbekende bij Voka, hij werkte tot begin de jaren ’90 bij de Kamer van Koophandel. Toen trok hij naar het bedrijfsleven. Hij was ook handelsrechter in Kortrijk.

Voorlopig is niet bekend waarom Voka de samenwerking met Stephan Adriaenssens heeft stopgezet.

Directeur ad interim

Zijn opvolger ad interim is een vertrouwd gezicht voor de ondernemers in West-Vlaanderen. Jean-Pierre Tanghe (65) was in een ver verleden leraar Engels (licentiaat wijsbegeert en letteren) aan het Sint-Jozefscollege in Izegem, werkte hij bij LVD in Gullegem en bij Barco in Kuurne en Kortrijk als communicatie- en investor relations manager. In 2012 ging hij met pensioen, maar bleef hij actief via een eigen communicatiebedrijf en is hij voorzitter van de Kamer van Koophandel Canada-België-Luxemburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier