Japanse multinational geïnteresseerd in zorgrobot Zora

De Japanners waren lovend over de capaciteiten van Zora en klonken alvast op een mogelijke samenwerking met het Oostendse bedrijf aan boord van de Mercator. © ML
Redactie KW

Zelfs vanuit Japan blijkt nu interesse voor de humanoïde zorgrobots van het oostendse bedrijf QBMT dat de software van Zora levert.

Een delegatie van Dai Nippon Printing kwam vanuit Parijs getreind om QBMT-zaakvoerder Fabrice Goffin en een paar van zijn medewerkers te ontmoeten en de kwaliteiten van Zora te peilen. ‘s Morgens gebeurde dat in het RVT De Boarebreker en later ook in AZ Damiaan, waar een andere Zora het ziekenhuisleven van een jong patiëntje opfleurt.

De Japanners waren duidelijk onder de indruk van de kwaliteiten van de robot. Nadien volgde nog een meeting met een aantal Oostendse ondernemers aan boord van de Mercator. Dai Nippon Printing startte in 1876 in Tokyo als drukkersbedrijf en is vandaag uitgegroeid tot een multinational met om en bij de 40.000 werknemers. Het is actief in de informatiecommunicatie, lifestyle en elektronica. Volgende week heeft Fabrice Goffin nog een ontmoeting met de Japanse delegatie in Lyon.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier