Jan Valcke volgt wijlen Pol Huysentruyt op in Bedrijvencentrum regio Kortrijk

Jan Valcke is de nieuwe directeur van BC Kortrijk in Wevelgem. © Karel Waignein
Redactie KW

De raad van bestuur van het Bedrijvencentrum regio Kortrijk in de Vlamingstraat in Wevelgem benoemde Jan Valcke (62) tot nieuwe directeur. De Heulenaar en vader van twee volgt Pol Huysentruyt op die op 12 juli overleden is en het bedrijvencentrum tien jaar leidde. Pol zette de groei en bloei van het Bedrijvencentrum in, dat Jan Valcke met plezier wil verderzetten.

“Laat ons beginnen bij het begin, zoveel jaren geleden. Ik ben eigenlijk mijn loopbaan gestart als autodidact”, vertelt Jan Valcke. “Na mijn studies aan het Sint-Amandscollege werkte ik gedurende enkele jaren in een aantal IT-bedrijven zoals Prodata, Xerox en Acec. In 1987 zette ik op 33-jarige leeftijd de stap als zelfstandige ondernemer en richtte ik samen met een collega het bedrijf Digiline op.”

“Onze specialiteit was telefoonbankieren en ook veiligheid kwam erbij kijken waardoor in 1990 de eerste Digipass ontstond. Na een overname door het Amerikaanse Vasco ontwikkelde het bedrijf zich verder enin 2002 werd ik tot ‘president and COO’ werd benoemd. Het bedrijf groeide uit tot Vasco Data Security, een wereldspeler met meer dan 600 medewerkers en actief in meer dan 100 landen. Het leverde me in 2011 de titel ‘ICT personality of the year’ op.

Kennis delen

Na een rijkgevulde carrière is Jan Valcke onlangs met vervroegd pensioen gegaan. Toch besliste hij niet om op zijn lauweren te rusten. “Ik heb in de loop der jaren enorm veel ervaring opgebouwd. Die wil ik nu ook graag delen met starters of jonge bedrijven. Het bedrijvencentrum is hiervoor ideaal. Wie op vroege leeftijd al voortdurend bezig is, kan zelfs na zijn pensioen niet stilzitten”, lacht hij. “Ik neem deze taak dus heel graag ter harte.”

“Internationale ervaring”

De raad van bestuur van het bedrijvencentrum is verheugd met de opvolger van Pol Huysentruyt. “Wij zijn blij dat Jan de verdere groei en de bloei van het BC Regio Kortrijk ter harte wil nemen”, vertelt voorzitter Willy Snaet. “Hij heeft het ideale profiel om het BC te leiden als directeur. Hij is een ervaringsdeskundige want hij heeft op jonge leeftijd zijn eigen bedrijf opgestart en tot bloei gebracht. Hij heeft daarna in zijn loopbaan internationale ervaring opgebouwd in talrijke domeinen zoals verkoop, productie, technologie, financiën en algemeen management. Hij is dus de geknipte man voor ons.”

(Tim Ghillemyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier