Jan De Witte vervangt op 1 oktober Eric Van Zele bij Barco

Jan De Witte en Ann Desender. © JVGK
Axel Vandenheede

De machtsoverdracht bij Barco is al een tijdje aan de gang, maar vanaf 1 oktober is Jan De Witte officieel de ceo.

Hij volgt Eric Van Zele op, die straks met pensioen gaat. “Ik ben heel blij dat Eric Van Zele me de kans gaf om me de voorbije drie maanden in te werken”, aldus Jan De Witte (52). “Dat was geen overbodige luxe. Ik heb in die tijdspanne de vestigingen in Amerika, Canada en Azië bezocht en ook kennisgemaakt met de Europese tak van het bedrijf. De voorbije weken gebeurde dan de eigenlijke transitie, die heel vlot verliep. Eric heeft me begeleid zonder te veel te begeleiden of te beïnvloeden.”

Bevergem

Jan De Witte groeide op in het Oost-Vlaamse Sinaai en trok al zowat de halve wereld rond. “Vorige week ben ik verhuisd naar Kortrijk, een niet te grote en aangename stad. Toch wordt het aanpassen. Aan de taal bijvoorbeeld. Mijn familie zegt me dat ik een Frans-Engels accent heb en veel Engelse woorden gebruik. Omdat ik nu in het Kortrijkse woon, hebben ze me alvast de dvd-box van Bevergem gegeven zodat ik het dialect hier kan leren.” (lacht)

Jan De Witte studeerde aan de KUL af als burgerlijk ingenieur, ging dan aan de slag bij Procter & Gamble en trok wat later naar Boston, waar hij twee jaar aan Harvard studeerde. Nadien keerde hij terug naar P&G, om in 1999 over te stappen naar General Electric. “Ik heb daar 17 jaar gewerkt en in die periode heb ik veel met Barco samengewerkt.”

Te bescheiden

“Wat de reputatie van Barco was bij GE? Heel goede technologie, een klantgericht en globaal bedrijf, maar ook te bescheiden. Dat is een werkpunt voor de nabije toekomst: Barco kan strategisch sterker uit de hoek komen en sterkere partnerships afsluiten.”

Dinsdag werd ook de nieuwe cfo voorgesteld: Ann Desender (45) vervangt Carl Peeters. Zij is al 8 jaar aan de slag bij Barco, waarvan vijf jaar als verantwoordelijke voor financiën. Ann Desender is sinds 1 september de nieuwe cfo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier