Izegemse fabrikant van kattenbakken opent vestiging in de States

Redactie KW

Moderna Products uit Izegem, dat kattenbakken, hondenmanden en andere zaken voor huisdieren produceert, opent een vestiging in Atlanta, USA.


Bart Bonte en Chantal Saelen vormen niet alleen een echtpaar, ze zijn ook de zaakvoerders achter het bedrijf dat in Izegem twintig mensen aan de productielijnen in dienst heeft. In totaal zijn er zo’n 70 medewerkers aan de slag voor Moderna Products, en dat zullen er straks wellicht nog meer worden.

Het bedrijf heeft voortaan ook een eigen productiepoot in de States, meer bepaald in Atlanta. “Heel wat distributeurs in de Verenigde Staten bekloegen zich erover dat er vaak problemen waren bij het invoeren van onze producten”, vertelt het koppel vandaag in De Tijd. “Gezien onze serieuze omzet in de States besloten we om daar een vestiging te openen.”

Het bedrijf draait een omzet van naar schatting 17,5 miljoen euro en exporteert zo’n 90 procent van de productie. Naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, maar ook naar Brazilië, China, Rusland, Zuid-Afrika en dus ook de Verenigde Staten.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier