Rubriek Economie

Izegem in de bres voor landbouwers met tekort aan water

22/06/17 om 20:14 - Bijgewerkt om 20:14

Welke Izegemnaars zijn er 'watersolidair' met de boeren? De stad probeert vraag en aanbod in contact te brengen met elkaar via Facebook.

Izegem in de bres voor landbouwers met tekort aan water

De natuur kreunt onder de droogte en hitte © GF

De natuur kreunt onder de droogte en hitte. "Ook de dieren op de boerderij en de groenten op de akkers kreunen. Vooral de groenten dreigen het slachtoffer te worden. Indien er niet erg snel veel regen valt, dan dreigt de oogst verloren te gaan. In tussentijd zijn de boeren op zoek naar water", klinkt het in een persbericht.

"Water oppompen uit het kanaal kan voor landbouwers als ze daarvoor via mail toestemming vragen aan bovenschelde@wenz.be. Maar misschien kan ook jij onze boeren helpen? Heb je eigen grote voorraden die niet meer nodig zijn? We denken dan aan vijvers die niet worden gebruikt, voorraden op niet langer gebruikte roterijen of regenwaterputten.... Wil je die ter beschikking stellen van onze Izegemse landbouwers? Via de Facebookpagina van de stad kan je jouw aanbod posten. Boeren kunnen dan op die manier met jou contact opnemen", aldus de lokale overheid.

(MF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!