Ive Mostrey uit Oostende droomt van eigen brouwerij

Redactie KW

Een tijdje geleden scoorde Ive Mostrey van Beershop ‘t Koelschip een wereldprimeur met zijn Harlekijn Single Cask. Het recept van het enige bier ter wereld dat rust op jenevervaten van Filliers werd intussen hier en daar wat aangepast.

Beershop ‘t Koelschip bestaat al meer dan vijf jaar. “Onze groothandel bestaat al twee jaar langer. Ik opende de zaak om te tonen dat er meer is dan Leffe en andere toestanden. Ik wil uitpakken met betere soorten. Uit die ambitie ontstond ‘t Koelschip”, steekt zaakvoerder Ive Mostrey van wal. “We hebben intussen om en bij de 900 verschillende bieren in huis. Onze filosofie gaat over subtiele smaakverfijning. Ik vermeng de Harlekijn Single Cask onder andere in kaas, paté en pralines”, gaat Ive verder.

“Het is de bedoeling dat je de intense smaak van het bier proeft. Het gerstenat wordt namelijk niet vermengd. Nergens anders ter wereld wordt er op zo’n manier gewerkt. Er komen geen suikers of kruiden aan te pas. Ik ben erg opgetogen dat ik deze wereldprimeur kan omschrijven als een Oostends biertje”, gaat de brouwer verder. “Harlekijn Single Cask is gebrouwd met natuurlijke grondstoffen zoals water, gist, hop en drie soorten gerstemout. Het bier werd hergist op fles met champagnegist. De lagering gebeurde op genummerde eiken vaten van Filliers gedurende zes maanden”, weet Ive.

“Er zijn plannen hangende om dit jaar te starten met een eigen brouwerij”, verklapt Ive. “Onze ideeën zijn nog volop aan het gisten. Sowieso staat er eerst een testfase op het programma om onze soorten uit te proberen. Tijdens de zomerperiode plannen we enkele optredens voor onze deur”, aldus nog Ive Mostrey van Beershop ‘t Koelschip.

(MF – Foto MF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 23 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier