IVC Group in Avelgem verdubbelt capaciteit van hoogbouwmagazijn

Redactie KW

Met het nieuwe magazijn, 35 meter hoog en 75 meter breed, verdubbelt IVC Group het aantal palletplaatsen tot 21.000 en meer dan 2 miljoen m² product, goed voor een capaciteit van 24 miljoen m² per jaar en een piekvolume van bijna 100.000 m² per dag.

IVC Group, opgericht in 1997, is producent van hoogwaardige vinylvloeren (op rol of in tegels/planken) voor project- en residentiele toepassingen. Met 1.500 medewerkers in zes productieafdelingen in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert het bedrijf jaarlijks ruim 100 miljoen m² vinylvloeren. Vooral het merk Moduleo is aan een opmars bezig.

“Dat zorgt ook voor de nodige uitdagingen op het vlak van productie en logistiek”, zegt ceo Jan Vergote. “Maar hier hebben we gelukkig goed op geanticipeerd. Onze fabriek in Avelgem draait sinds 2012 op volle toeren en in 2014 hebben we een nieuw hoogbouwmagazijn gebouwd. Met deze uitbreiding erbij, inclusief de aangepaste shippingzone om verzendcapaciteit mee te laten groeien met opslagcapaciteit, zijn we klaar voor de toekomst.” Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding.

IVC Group in Avelgem verdubbelt capaciteit van hoogbouwmagazijn

Met het nieuwe magazijn, 35 meter hoog en 75 meter breed, verdubbelt IVC Group het aantal palletplaatsen tot 21.000. De picking gebeurt volledig automatisch via het warehouse management systeem (WMS), met maximale efficiëntie. Jan Vergote : “Je kan het vergelijken met een reusachtige dranken- of snoepautomaat. Tussen het ingeven van een picking order tot het wegrijden van de vrachtwagen zitten er amper 15 minuten.”

Via een speciaal daartoe gebouwde brug over de weg is er een rechtstreekse connectie met de productiefabriek. Het volledige proces van stockage is vanuit SAP aangestuurd, binnen de hoogbouw regelt WMS alle bewegingen.

IVC Group in Avelgem verdubbelt capaciteit van hoogbouwmagazijn

(FJA/GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier