Ivan Sabbe verkoopt zijn horeca-groothandel ISPC aan Nederlands familiebedrijf

Redactie KW

Bedrijfsleider en voormalig LDD-politicus Ivan Sabbe uit Bavikhove doet ISPC van de hand. Sligro Food Group neemt de horeca-groothandel over. Ivan Sabbe (56) sluit intussen een terugkeer in de nationale politiek niet uit.

Sligro Food Group is een beursgenoteerd familiebedrijf dat ruim 80 jaar actief is in de Nederlandse markt voor foodservice en foodretail. Sinds begin 2016 is Sligro Food Group door de overname van Java Foodservice in Rotselaar ook actief op de Belgische markt. Het realiseerde met 11.000 medewerkers in 2016 ruim 2,8 miljard omzet. De naam Sligro is een samenvoeging van de oorspronkelijke bedrijfsnaam Slippens Groothandel. Met de overname van ISPC verwacht Sligro Food Group een sterke basis te hebben voor haar ambitie om in België een netwerk zelfbedienings- en bezorgvestigingen voor horeca en grootverbruik op te zetten.

Ivan Sabbe blijft nog tot augustus 2017 leiding geven aan ISPC. “Deze deal is een belangrijke nieuwe stap voor het bedrijf en zal bijdragen tot de verdere groei van ISPC onder de namen Sligro/ISPC”, reageert hij. “Ik hou eraan alle medewerkers en stakeholders te bedanken voor de mooie groei die we de voorbije jaren hebben gerealiseerd en zal dan ook met veel plezier de komende maanden een vloeiende transitie faciliteren.”

Terug in de politiek?

ISPC begon in 1966 en is op vandaag de grootste onafhankelijke horeca groothandel in België. Ivan Sabbe nam in 2012 het roer over en kocht in 2014 ook nog visspecialist Océan Marée over. In De Tijd zegt Ivan Sabbe er nu over na om, al dan niet met enkele gelijkgestemden, een nieuwe politieke partij op te richten. Of een grote comeback van en bij Lijst Dedecker aan de orde is, wil hij niet met zo veel woorden gezegd hebben.

(FJA – Foto a-HOL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier