Is de Vlaamse horeca niet kindvriendelijk genoeg?

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) wil dat de Vlaamse horeca kindvriendelijker wordt.

“Heeft u al ooit een kinderspeelhoekje in een Vlaamse horecazaak gezien?”, aldus de retorische vraag van de minister. “Op het vlak van kindvriendelijkheid is er nog veel werk aan de winkel in de horeca”, meent Weyts. “Temeer omdat we de trend zien toenemen van grootouders die met de kleinkinderen uitstappen maken.” Weyts deed deze uitspraken in het kader van de World Travel Market (WTM), de grootste toeristische beurs ter wereld, die in Londen plaatsheeft van 3 tot 6 november.

Vorig jaar telde WTM meer dan 50.000 bezoekers, vooral professionals van de reis- en logementsindustrie. Dit jaar stellen zich meer dan 180 landen en regio’s voor in het Londense ExCel Exhibition Centre, en Vlaanderen is voor de tweede keer op rij het gastland. Kersvers minister van Toerisme Weyts kreeg dan ook de eer om de beurs dit jaar te openen.

“Ondanks de budgettaire krapte wil ik ‘gefocust’ investeren”, zei de nieuwe Vlaamse minister van Toerisme zondagavond in het Museum of the Guards, aan de vooravond van de WTM-beurs, tijdens een receptie van Toerisme Vlaanderen voor de Vlaamse exposanten op de beurs.

“Ik wil inzetten op onze troeven”, aldus Weyts, “en dat zijn onder andere de WOI-herdenkingen, die ook na 2018 toeristen moeten blijven lokken, maar ook de successsen van de flandriens in het wielrennen, en vooral onze Vlaamse keuken. Nergens ter wereld kun je zo goed eten en drinken als in Vlaanderen, en dat niet alleen in de sterrenzaken, maar ook in gewone brasseries. Alleen vind je Vlaanderen nooit terug in de toptien van de beste keukens ter wereld.”

Om het culinaire niveau te verbreden wil Weyts ook dat topkoks voortaan jonge chefs gaan coachen.

(Belga)