Is Bekaert of Melexis volgende maand de nieuwkomer in de Bel20?

Bekaert is één van de kanshebbers. © a-BELGA
Redactie KW

De Bel20, de belangrijkste beursindex van de Brusselse beurs, wordt even de Bel19. Het aandeel van biotechbedrijf Ablynx verdwijnt maandagavond uit de korf omdat het bedrijf wordt overgenomen door het Franse Sanofi. Dat

Sanofi en Ablynx kondigden maandagochtend aan dat de openbare overnamebieding op alle uitstaande aandelen succesvol is geweest. De Fransen krijgen meer dan 95 procent van de aandelen in handen en dat heeft als gevolg dat het aandeel niet meer voldoende verhandeld kan worden op de beurs. Een woordvoerder van Euronext bevestigt dat het aandeel maandagavond bij beurssluiting van de Bel20-tabellen verdwijnt.

Omdat pas over een maand, na de beurssluiting op 15 juni, een nieuwkomer in de Bel20 kan komen, zal de korf een tijdje uit negentien aandelen bestaan. Welk bedrijf de vacante plaats in de sterindex zal innemen, zal rond 7 juni worden bepaald. De beslissing wordt genomen op basis van de koersen van 25 mei. Verschillende factoren spelen daarbij een rol. Als kanshebbers worden Argenx, Bekaert en Melexis genoemd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier