Initiatiefneemster Woensdagmarkt in Wervik: “Dit is geen Ladies Night”

De organisatoren van de Woensdagmarkt in 't Kapittel met v.l.n.r. Isabel D'Hondt, Lien Descamps, Celestien Volcke, Katrien Gevaert, Nico Vandamme, Timothy Volcke, Xavier Brillant, Kaat Dejonghe, Sarah Morlion, Nina Dumortier, Veronique Deman en An Maes. © LVW
Redactie KW

In feestzaal Kapittel vindt de allereerste Woensdagmarkt plaats. Er zijn in totaal 18 deelnemers, allemaal uit Wervik. De toegang is gratis. “We willen er een gezellige avond van maken”, aldus initiatiefneemster Celestien Volcke. “Elke deelnemer krijgt een stand. Iedereen is welkom. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om een Ladies Night. We verwachten dus ook mannen.”

De Woensdagmarkt vindt plaats op woensdag 18 april van 18.30 tot 21.30 uur. Celestien Volcke uit de Molenstraat neemt het initiatief. Zij maakt juwelen. Het idee ontstond eigenlijk toen ze in brasserie-feestzaal Kapittel een koopavond organiseerde. “Mijn neef Timothy Volcke gooide het idee in het midden om eens een markt met allerlei zelfstandigen uit Wervik te organiseren”, vertelt ze. “Ik sprak hierover eerst Katrien Gevaert van Moka in de Leiestraat en Veroniek Deman van Epoisses op de Steenakker aan. Ondertussen begon ik anderen te contacteren en iedereen reageerde meteen nogal enthousiast.”

Overzicht deelnemers

“Eerste betrachting was het kleinschalig te houden en het restaurantgedeelte in het café in te palmen. De keuken is op woensdag gesloten. Vandaar. Er kwamen altijd maar deelnemers bij en daardoor opteren we nu voor de zaal. Dat er zoveel interesse zou zijn, had ik eigenlijk niet verwacht.”

Platform bieden

Deelnemers zijn Kapittel, Moka, Boost (Magdalenastraat), Epoisses, geschenken Marleen (Nieuwstraat), PartyNinja (Nina Dumortier), Puur relax (Nico Vandamme), kapsalon Heads up (Motestraat), drukkerij Publi Almar, Ad Cosy Nails (Ann Delbeecke), Pretty Presents (handgemaakte gifts, Briekenhoekstraat), kinderkledij The Candyshop (Kruisekestraat), crea atelier Den Pottenberg (Kruiseke), beenhouwerij Brillant (Nieuwstraat), Body in Balance (Ten Brielenlaan), Oxfam Wereldwinkel (Steenakker), Amoré (Kim Desmet, Kasteelstraat) en juwelen C chic.

Promotie wordt gemaakt via flyers en Facebook. “Elke deelnemer mag zijn eigen ding doen, verkopen, uitleg geven en publiciteit maken”, vertelt Celestien. “We willen een platform bieden aan beginnende zelfstandigen, al dan niet in bijberoep of zonder winkel.”

“De deelnemers zijn allemaal enthousiast. We hopen op veel volk. Wie komt, moet daarom niet per se kopen. Er wordt een hapje en drankje aangeboden. Als dat goed meevalt, dan willen we het zeker herhalen. Alles staat nu vol. Het aanbod is heel verschillend en dat maakt het plezant. Een divers aanbod was trouwens ook onze bedoeling.” (Erik De Block)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier