Rubriek Economie

Infrastructuurwerken nieuwe KMO-zone Emdeka in Bellegem gaan van start

11/10/16 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:50

Op dinsdag 11 oktober gaven Intercommunale Leiedal en Stad Kortrijk het startschot voor de infrastructuurwerken op de vroegere Emdeka-site. Aannemer Devagro zal deze infrastructuurwerken uitvoeren. Verwacht wordt dat deze gefinaliseerd worden in april 2017.

Infrastructuurwerken nieuwe KMO-zone Emdeka in Bellegem gaan van start

Maarten Bullens, Koen Byttebier, Rudolf Scherpereel, Steven Vanassche, Filip Vanhaverbeke, Yves Faveere, Kim Verschueren, Wout Maddens en Cindy Deglorie bij de start van de werken aan de nieuwe KMO-site. © ICK

De uitvoeringstermijn van de infrastructuurwerken bedraagt 120 werkdagen. "De voorbereidende werkzaamheden starten in de loop van volgende week", vertelt Yves Faveere van aannemer Devagro. "In functie van de sanering beginnen we met voorbereidende grondwerkzaamheden. Erna starten we met de riolerings- en de funderingwerken alsook de afbraak van de muur." In een tweede fase eind dit jaar starten de nivellerings- en omgevingswerken op de noordelijke uitbreiding, dit met het oog op de aanleg van een groenbuffer. Aansluitend tegen het zomerverlof van 2017 worden de nutsleidingen aangelegd. De uitrustingswerken kosten ruim één miljoen euro, inclusief de sloop- en bodemsaneringswerken.

De nieuwe KMO-site ligt aan de Manpadstraat in Bellegem en is 2,3 hectare groot. Met dit reconversieproject creëert Leiedal ruimte voor zes tot acht kleine bedrijven in de regio. De aandacht ligt op de integratie van de nieuwe KMO-zone in het landschap en het nabijgelegen woongebied.

(ICK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!