Infovergadering over extra 24.200 kalkoenen in Wervik lokt… geen kat

Redactie KW

In het stadhuis van Wervik vond een infovergadering plaats over de aanvraag van een milieuvergunning voor de uitbreiding van een kwekerij van kalkoenen in de Kampstraat in Geluwe.

Opmerkelijk: op de infovergadering voor de bewoners was er niemand aanwezig. De locatie is zeer landelijk gelegen.

Het gaat om een uitbreiding van 30.000 kalkoenen naar 54.200 kalkoenen. De eigenaars Krist Vanoverberghe en zijne echtgenote Greet Gekiere wonen in Lendelede. Acht jaar geleden kochten ze een boerderij in de Kampstraat op het gehucht Ter Hand. Het ging om een bestaand pluimveebedrijf. Krist en Greet willen twee stallen afbreken en vervangen door twee nieuwe en grotere.

Openbaar onderzoek loopt tot 9 februari

Het openbaar onderzoek gedurende dertig dagen is momenteel bezig en loopt tot maandag 9 februari. In die periode kunnen omwonenden bij de stad een bezwaar indienen. Voor alle duidelijkheid: dat er niemand opdaagde voor de informatievergadering, is geen garantie dat er niemand bezwaar gaat indienen.

Het milieubureau toonde op de informatievergadering in opdracht van de eigenaars aan dat de locatie zich bevindt op maar liefst 540 meter van een woongebied met landelijk karakter. “We willen investeren met aandacht en respect voor de omgeving”, aldus de aanvrager. “Er zit ook een beplantingsplan in het dossier.”

Na het openbaar dossier heeft het schepencollege een gunstig of ongunstig advies en verhuist het dossier dan naar Brugge waar de deputatie een beslissing neemt.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier