Industriepark Oost in Beernem verwelkomt eerste bedrijven

De nieuwe ondernemers wachten enthousiast totdat hun bedrijf er staat om hun activiteiten te kunnen starten. © (Foto Regi)
Redactie KW

De gemeente Beernem en de West-Vlaamse intercommunale (WVI) nodigden toekomstige ondernemers van Industriepark Oost uit voor een meet & greet ontbijtsessie in restaurant Di Coylde.

Heel wat kavels zijn al verkocht en de eerste bedrijven worden er intussen gebouwd.

Burgemeester Johan De Rycke (CD&V) besprak het economisch beleid van Beernem. “Op het grondgebied van Beernem zijn zo’n honderdtal bedrijven actief”, legt Johan De Rycke uit. “Zo’n achthonderd mensen worden er tewerkgesteld. We hebben de optie genomen om niet te kiezen voor grote bedrijven, wat ons inziens te veel risico inhoudt. Sommige bedrijven zochten naar uitbreidingsmogelijkheden. Heel wat diverse bedrijven kozen om hier actief te worden. Samen met het WVI kunnen we een nieuw bedrijventerrein aanbieden. Ook liggen er hier en daar nog stukjes grond waar we bedrijven kunnen oprichten, maar we kijken uit naar een herschikking van deze gronden”, aldus de burgemeester.

Geert Sanders van WVI stelt dat de 8 hectare extra industriegrond bij het bestaande industriepark plaats zal bieden aan 27 Beernemse ondernemers, die zo kunnen uitbreiden of zich herlokaliseren. “Het uitverkochte industriepark is bouwrijp en de eerste bedrijven zijn al gestart met de bouwwerken”, aldus Geert Sanders. “De kavels van maximum 5.000 vierkante meter zijn perfect geschikt voor lokale bedrijvigheid. Voor zo’n 94 euro per vierkante meter werden de kavels verkocht. We verplichten de nieuwe ondernemers met groene stroom te werken. Collectieve groenzones worden gecreëerd. Voor het bedrijf moeten de ondernemers zelf instaan voor het inzaaien van het nodige groen. Industriepark Oost sluit aan op het bestaande Beernemse bedrijvenpark en zal worden opgenomen in de bewegwijzering als Zone E. De bedrijfspanelen worden collectief uitgevoerd om de uniformiteit te bevorderen”, geeft Geert Sanders nog mee.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier