In onze provincie sluiten straks twaalf vestigingen van Blokker de deuren

© Hollandse Hoogte
Redactie KW

Winkelketen Blokker plant om 69 van de in totaal 190 winkels in België te sluiten. In onze provincie gaat het om twaalf vestigingen.

Dinsdag maakte de directie van huishoudspecialist Blokker in de media bekend dat ze 37 Vlaamse winkels gaat sluiten. In West-Vlaanderen gaat het meer concreet om de filialen in Poperinge (Ieperstraat), Diksmuide (IJzerlaan), Oostende (Torhoutsesteenweg en Kapellestraat), Menen (Rijselstraat), Wevelgem (Kortrijkstraat), Kuurne (Ringlaan), Deerlijk (Harelbekestraat), Waregem (Het Pand), Torhout (Oostendestraat), Tielt (Kortrijkstraat) en Zedelgem (Sint-Laurentiusstraat).

“Van hogerhand werden we uitdrukkelijk verzocht geen commentaar te leveren op deze hoogst onprettige aankondiging”, aldus de medewerkers van de winkel in Poperinge op woensdag.

Interne briefing

Op de winkeldeur van het filiaal in Poperinge hangt een mededeling dat de winkel de hele namiddag, van 13 tot 18 uur, gesloten zal zijn wegens interne vergadering. De winkel zelf oogt kaal en heel wat producten worden momenteel al afgeprijsd. Toch loopt er heel wat volk rond en is het personeel druk aan het werk. “Woensdagnamiddag krijgen we een verdere briefing met hopelijk wat concretere informatie of onze job al dan niet in het gedrang komt. Hopelijk krijgen we daar van onze oversten te horen dat ze toch nog het een en het ander uit de brand hebben kunnen slepen voor ons”, vertelt de filiaalverantwoordelijke, die anoniem wenst te blijven.

“Het is natuurlijk al lang geen geheim dat het niet zo goed gaat met de verkoopcijfers in het algemeen. Ook vorig jaar haalden we hiermee het nieuws. Vanmorgen kregen we de vraag om verder niet in te gaan op het spijtige nieuws en dat wil ik ook respecteren”, aldus de filiaalverantwoordelijke.

Blokker is sinds 1977 aanwezig in België. Het maakt deel uit van de Nederlandse Blokker Holding B.V.

(Belga/SVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier