Rubriek Economie

IN BEELD Vliegtuigloods van 4 miljoen euro in gebruik genomen op luchthaven van Wevelgem

16/11/16 om 17:51 - Bijgewerkt om 18:03

De verwarmde hangar van Luxaviation Belgium kan tot 15 business jets herbergen en wordt donderdagavond officieel ingehuldigd door de Nederlandse orkestleider en violist André Rieu.

Luxaviation Belgium, dat deel uitmaakt van Luxaviation Group, neemt een nieuwe hangar van 4000 m² in gebruik op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem. Met de bouw van deze immense loods is een investering van 4 miljoen euro gemoeid. In de loods kunnen tot 15 zakenjets gestald worden. Ook de Belgische onderhoudsafdeling van ExecuJet, dat eveneens deel uitmaakt van Luxaviation Group, heeft er onderdak gevonden.

"Luxaviation stelde vast dat de vraag binnen de zakenluchtvaart in de regio toeneemt. Daarom besliste Luxaviation Group om te investeren in de ontwikkeling van Luxaviation Belgium met de bouw van een moderne loods", aldus Hervé Laitat, CEO van Luxaviation Belgium. "Het nieuwe gebouw biedt plaats aan meer en grotere vliegtuigen, zoals de Dassault Falcon 2000 en de Gulfstream V. Hierdoor kan er efficiënter gewerkt worden."

De nieuwe loods van Luxaviation is 100 meter lang, 40 meter breed en 12 meter hoog. Het is het grootste gebouw op de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem. De hangar is gelegen aan de zuidzijde van het vliegveld, vlakbij de inschepingsvloer (apron). De bouw ervan nam ruim 2 jaar in beslag. Hoofdaannemer was Ghelamco. De vloer van de loods heeft een blinkende toplaag in waterdichte epoxy. Hierdoor kunnen eventuele kleine lekken aan vliegtuigmotoren of hydraulische systemen gemakkelijker gedetecteerd worden.

(FJA - Foto's Luxaviation)