Ikea denkt aan vestiging in West-Vlaanderen, Roeselare en Wevelgem voornaamste opties

Redactie KW

Winkelketen Ikea zou voornemens hebben voor een vestiging in West-Vlaanderen en daarvoor vooral richting Roeselare of Wevelgem kijken.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Dat er een vestiging ‘in het zuiden van onze provincie’ komt, dat bevestigt communicatieverantwoordelijke Annelies Nauwelaerts aan het dagblad. Maar wáár die moet worden ingeplant, daarover lost ze liever nog niet veel.

Toch lijken Wevelgem en vooral Roeselare daarvoor in de running te liggen. Laat burgemeester Jan Seynhaeve van Wevelgem nog verstaan dat hij nog geen concrete vraag heeft gekregen, dan bevestigt zijn collega Luc Martens van Roeselare wel dat er al contacten met Ikea zijn geweest. “Maar zeker nog geen structurele gesprekken”, benadrukt hij.

36.000 m² oppervlakte

Beide burgervaders beseffen wel dat een Ikea net iets groter is dan de lokale buurtwinkel. De vestiging in Gent – voor West-Vlamingen uit het noorden van de provincie trouwens de dichtste, die van het zuiden staan sneller in Rijsel – beslaat bijvoorbeeld een oppervlakte van een kleine 36.000 m². “Maar ruimtelijke ordening is een dynamisch gegeven”, vindt Luc Martens.

De komst van Ikea naar West-Vlaanderen lijkt sowieso nog niet voor morgen. Momenteel wordt prioritair gewerkt aan de vestiging in Hasselt en Bergen, en een tweede vestiging in Antwerpen, aldus nog de communicatieverantwoordelijke.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier