“Ik zal het contact met de klanten enorm missen”

Redactie KW

Sabine Ally (43) is op maandag 30 april bezig aan haar laatste dag in eetcafé A La Basse Ville in Wulvergem, het kleinste dorp van Heuvelland. De zaak werd maar liefst 188 jaar uitgebaat door haar familie.

“Ik begon hier 21 jaar geleden te werken voor mijn oom en baat de zaak ondertussen 16 jaar zelfstandig uit”, vertelt Sabine. “Mijn man hielp al 8 jaar als meewerkende echtgenoot en mijn dochter sprong af en toe bij achter school. Ik heb dit werk altijd met veel liefde en passie gedaan, maar door gezondheidsproblemen aan mijn voeten moet ik ermee stoppen, anders beland ik binnen enkele jaren in een rolwagen. Ik ben al eens geopereerd. Doordat ik voortdurend rechtop sta in de zaak, kan mijn voet niet echt genezen. Ik heb al heel mijn leven gewerkt op de Dag van de Arbeid, maar dit jaar kan ik net als vele anderen echte rust nemen.”

Sabine is de vijfde en laatste generatie van de familie achter A La Basse Ville. “Naast het café baatte mijn familie een schoenmakerij en kruidenierszaak uit in het gebouw. Bij mijn weten bestaat er geen horecazaak in de streek, die zo lang uitgebaat is door dezelfde familie. Dit is ook de enige horecazaak in de dorpskern van Wulvergem. Tijdens de week waren wij vooral café en in het weekend hadden we eters. We organiseerden om de 2 maanden iets speciaals: Valentijnmenu, groot scherm met Gent-Wevelgem, kermis in juli, mosselfestijn in oktober en stoofvleesweekend in december. De wielerclub, kaartersclub en OKRA hielden hier vaak activiteiten. Cafés sterven jammer genoeg overal uit, zeker als er geen eten aangeboden wordt. Ik zal het contact met de klanten enorm missen. Er kwamen veel fietsers, wandelaars en motorrijders over de vloer.”

De klanten hoeven niet te vrezen, want A La Basse Ville wordt vanaf 7 mei opengehouden door het jonge koppel Pasquinel Tancré en Shana Vermeulen uit het aangrenzende dorp Nieuwkerke.

(TP – Foto TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier