Ieperse wegenbouwer Petillion failliet: 35 jobs bedreigd

Petillion is gelegen in de Bargiestraat op de Ieperse industriezone Ieperleekanaal. © EF
Redactie KW

Petillion bvba, een Iepers bedrijf in wegenbouw en infrastructuurwerken, is failliet. Daardoor riskeren 35 mensen hun job te verliezen. “De cijfers van vorig jaar waren slecht, heel slecht”, zegt zaakvoerder Wim Petillion.

Dinsdag heeft de Ieperse handelsrechtbank Petillion bvba uit de Bargiestraat in Ieper failliet verklaard. Het familiebedrijf had 35 werknemers in dienst. Die werden op maandag 2 mei na het beëindigen van hun werkdag ingelicht over het faillissement.

Het economisch klimaat heeft dit faillissement veroorzaakt

Inmiddels werden meesters Stefaan De Rouck en Bruno De Rynck aangesteld tot curator. Zij beslissen of de werknemers of een deel ervan de aan de gang zijnde werken in Diksmuide en Westrozebeke al dan niet nog zullen moeten afwerken. “We hebben de cijfers van 2015 hier op het bedrijf intern bekeken en die waren slecht, heel slecht. Het had echt geen zin meer om een bodemloze put te vullen”, reageert Wim Petillion (43) die een 10-tal jaar geleden het bedrijf van zijn vader Erik overnam. “Ik heb niks anders gekend. Ik weet ook wel dat de naam Petillion een naam is die klinkt in de wegenbouw. Maar het economisch klimaat heeft dit faillissement veroorzaakt. We werken met openbare aanbestedingen en daarbij gaat de laagste bieder met de werken lopen. De prijzen zijn zowat 20 % lager dan vijf jaar geleden. Er zijn ook heel wat bedrijven bijgekomen op de markt van de wegenbouw maar er is niet voor iedereen voldoende werk.”

(MDN/pjb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier