Ieper koopt grond van spoorwegen langs de Oudstrijderslaan

Redactie KW

Burgemeester Jan Durnez tekende maandag de akten die de verkoop van 4 ha grond van de NMBS officialiseert. De stad betaalt er 850.000 euro voor.

De gronden liggen langs de Oudstrijderslaan en omvatten een site van net geen 4 hectare tussen de spoorweg, Kemmelsweg en de Dikkebusseweg in Ieper. De terreinen werden te koop aangeboden door het Fonds voor Spoorweginfrastructuur, een dochteronderneming van de NMBS.

“Er waren verschillende geïnteresseerde kopers uit de privésector, maar na enkele onderhandelingsrondes trok de stad aan het langste eind“, zegt burgemeester Jan Durnez (CD&V). “We betalen er 850.000 euro voor. Het was voor ons van groot belang om deze strategische gronden volledig in eigendom te krijgen. Op termijn willen we er dan ook op bouwen; eventueel woningen, opslagplaatsen, bedrijven… Kortom, stadsontwikkeling. Wat precies waar komt, moet nog vastgelegd worden in een masterplan, die pas in 2018 zal uitgetekend worden/ Een klein deel van de gronden zal nu al als opslagruimte worden gebruikt door de technische dienst.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier