Huis van de Bruggeling aan station op plek van Mediamarkt

Redactie KW

De voormalige winkelruimte van Mediamarkt aan het station wordt het Huis van de Bruggeling. De stad Brugge huurt het pand voor een gedeeltelijke centralisatie van de stadsdiensten. In een andere leegstaande winkelruimte aan het stationsplein komt er een snelloket.

Het Brugs schepencollege heeft een beslissing genomen over de locatie waar het toekomstig stadskantoor of het Huis van de Bruggeling zal gerealiseerd worden. Aanvankelijk werd gedacht aan de beurshal, maar het wordt de Van Acker Promenade aan het station. “Door de recente verhuis van Mediamarkt kwam er aan het station een ruimte met een vloeroppervlakte van 4.791 m² vrij. Die opportuniteit hebben wij met beide handen gegrepen”, zegt financiënschepen Boudewijn Laloo.

De ruimte is in handen van projectontwikkelaar Group GL, de stad Brugge zal het pand voor 20 jaar huren, met voorverkooprecht. “Ingericht en bemeubeld betalen wij hiervoor 124 euro per m². De eerste tien jaar moeten wij 640.000 euro per jaar betalen, de resterende tien jaar 550.000 euro per jaar. Dit bedrag zal deels bekostigd worden via de verkoop van vier stadseigendommen in de Oostmeers, Vlamingdam, Ridderstraat en Braambergstraat”, aldus de financiënschepen.

Centralisatie

Burgemeester Renaat Landuyt voegt eraan toe : “De kantoorruimtes zullen plaats bieden aan zo’n 200 stadsmedewerkers. Een aantal stadsdiensten, waaronder burgerzaken, sport, economie, mobiliteit en economie zullen naar die nieuwe, centrale plek verhuizen. Een gedeeltelijke centralisatie van onze stadsdiensten zal de efficiëntie verhogen, maar ook tijd besparen en de energiekosten drukken.”

“De leegstaande winkelruimte van 460 m² op het stationsplein, boven de Carrefour, zal ingericht worden als snelloket. Met uitgebreide openingsuren, zodat pendelaars ook voor of na het werk nog administratieve verrichtingen kunnen doen in dit Huis van de Bruggeling. De locatie is uitstekend bereikbaar via auto (dank zij de stationsparking), openbaar vervoer en met de fiets.”

2017

De huurovereenkomst wordt in september aan de gemeenteraad voorgelegd. Het stadsbestuur wil het dossier tegen de tweede helft van 2016 volledig rond hebben, zodat dan de stadsdiensten kunnen beginnen verhuizen. Begin 2017 moet het huis van de Bruggeling operationeel zijn. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier