Hotel Van der Valk breidt uit onder tijdelijk dak

Van der Valk Oostkamp wordt verbouwd.
Redactie KW

Een enorme buizenconstructie overspant een gedeelte van het gebouw.

Wie de autosnelweg E40 op- of afrijdt in Oostkamp kan er onmogelijk naast kijken. Aan de voorzijde van het Hotel Van der Valk staat recent een enorme buizenconstructie die het gebouw gedeeltelijk overspant.

Geen festivalpodium

“Mensen zijn zeer benieuwd naar wat de constructie juist is. Vele mensen vragen ons zelfs wie er komt optreden”, lacht Els Van Overloop, sales- en marketingverantwoordelijke van het hotel. “De constructie heeft inderdaad iets weg van een festivalpodium, maar dat is het zeker niet.”

In januari gingen in het hotel ingrijpende uitbreidingswerken van start. Het terras aan de voorzijde werd uitgebroken en daar wordt een nieuwe bar gebouwd. Waar de receptie was komt een deel van die bar, maar ook een nieuw restaurant. Daarboven komt er nog een extra zaal, die gehuurd kan worden voor vergaderingen en feesten.

Werken klaar tegen de zomer

“Door deze uitbreiding verschuift de voorgevel en moet ook het dak eraf”, vervolgt Els Van Overloop. “Daarom werd een tijdelijke dakconstructie gebouwd. Die zorgt ervoor dat er ook bij regenweer verder kan worden gewerkt. Ook de werf is hierdoor minder zichtbaar.”

“De werkzaamheden zouden tegen de zomer voltooid moeten zijn. Het hotel, de bar en het restaurant blijven tijdens de werken operationeel. Enkel de zaalverhuur werd tijdelijk stopgezet. De hinder voor de klanten is minimaal en ze worden ook goed geïnformeerd over de werken.”

AFR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier