Hotel Sandton Broel in Kortrijk failliet verklaard

Hotel Broel is woensdag failliet verklaard. © Foto JVGK
Axel Vandenheede

Woensdag is onverwacht het faillissement uitgesproken over Hotel Broel in Kortrijk. Het hotel maakte sinds eind 2010 deel uit van de Sandton Hotels portfolio.

Destijds waren bij de hotelgroep Sandton de verwachtingen optimistisch voor een rendabele exploitatie van het iconische hotel, gezien het potentieel van het hotel. Rogier Braakman, oprichter en directeur Sandton Hotels: “We hebben er hard voor gevochten om het hotel overeind te houden en zelfs recentelijk nog een bod gedaan op het vastgoed om het heft in eigen hand te kunnen nemen en de broodnodige vastgoedinvesteringen zelf te verrichten. Helaas gingen de eigenaren (nv Frank Vandecasteele) daar niet in mee, noch verrichtten zij deze investeringen zelf.”

“Wij hebben tot onze grote spijt niet de kans gekregen een andere oplossing voor te stellen en betreuren deze gang van zaken enorm. Het is vooral voor onze loyale medewerkers een harde klap dat er op deze manier een einde komt aan wat een bloeiende toekomst had kunnen worden.”

Toekomst onduidelijk

In 2010 nam Santon de uitbating van het hotel over van de nv Frank Vandecasteele. Het hotel heeft een dertigtal werknemers in dienst. Sinds vandaag heeft de curator het hotel overgenomen. Die heeft nu twee opties: ofwel het hotel sluiten, ofwel het hotel verderzetten. Optie 1 is de meest waarschijnlijke. Wat er nu met het gebouw zal gebeuren, is nog niet geweten. Meester Thomas Goethals, raadsman van de familie Vandecasteele: “Mijn cliënt hoopt dat het eigendom, het grootste deel van het hotel, zo snel mogelijk vrijkomt. Maar wat er daarna zal komen, is nog onduidelijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier