Hotel met zeezicht in Oostende maakt plaats voor 18 luxueuze appartementen

Redactie KW

Oostende verliest straks één van haar drie hotels met frontaal zeezicht. Groep Versluys heeft het bekende hotel ‘Die Prince’ op de Albert I-promenade gekocht. In de plaats komt een exclusief nieuwbouwproject met 18 appartementen. “Een projectontwikkeling op de zeedijk is uitzonderlijk geworden”.

Die Prince, door haar topligging op de hoek van de Albert I-promenade en de Vlaanderenstraat een populair hotel in de badstad, gaat haar laatste maanden in. Het gebouw wordt straks afgebroken voor een nieuwbouwproject van de Groep Versluys. “Er komen 18 exclusieve appartementen met panoramische zeezichten. Het moet een beeldbepalend project worden, die eveneens de naam Die Prince zal dragen. De locatie is zo centraal gelegen dat wij er een nieuwe eyecatcher willen ontwikkelen“, bevestigt Bart Versluys. Een nieuwbouwproject op de zeedijk is vandaag eerder uitzonderlijk geworden. “Waar er begin jaren 2000 op de zeedijk traditioneel heel wat projectontwikkeling aanwezig was, is dit anno 2018 een unicum geworden. De nieuwe residentie ‘Die Prince’ zal hierdoor ongetwijfeld alle aandacht trekken op de verkeersvrije Albert-I-Promenade. Ook het feit dat ‘Die Prince’ kan ontwikkeld worden als volwaardig hoekpand biedt heel wat bijkomende voordelen. Het merendeel van de appartementen zal twee gevels hebben met zowel zijdelings als frontaal zeezicht. We zijn ons bewust van de uitzonderlijke locatie en hebben een sterk architecturaal concept uitgewerkt”, stelt Versluys.

Hotel met zeezicht in Oostende maakt plaats voor 18 luxueuze appartementen

De projectontwikkelaar is al jaren bepleiter om de skyline van de Vlaamse kust – een muur aan gebouwen – te herzien. “Wij zouden graag meer dergelijke unieke projecten ontwikkelen op de zeedijk. Het merendeel van de gebouwen aan onze kustlijn is meer dan 50 à 60 jaar oud. Ze werden binnen een andere tijdsgeest gebouwd, waarin vooral de nadruk lag op kwantiteit en niet kwaliteit. Ik besef dat dergelijke uitspraak van een bouwpromotor gevoelig ligt bij de publieke opinie. Maar wij bewijzen dat je de kust kan vernieuwen met respect voor heden en verleden. Denk maar aan de Oosteroever waar we een volledig nieuwe kust met beeldbepalende hoog- en laagbouwaccenten realiseren. Maar ook aan ‘Villa Maritza’ op de zeedijk die we als uniek erfgoed in ere hersteld hebben zonder één euro subsidie. Als straks de wet op de mede-eigendom kan geactualiseerd en aangepast worden kan dit een enorme boost geven aan de verdere vernieuwing van onze Belgische kust”, aldus Versluys.

De werken aan Die Prince, die zich in de hogere prijsklasse zal bevinden, zouden begin 2019 aangevat worden. “Het project staat pas op onze website, en we hebben nu al een dertigtal aanvragen ontvangen“, besluit Versluys.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier