Hotel Andromeda in Oostende overgelaten

Redactie KW

Vandaag heeft de familie Friederichs de sleutels van het Andromeda Hotel overhandigd aan de nieuwe eigenaars-uitbaters. De overnemer is de nv Andromeda Invest, waarin naast de bvba Vercaemst – van het Burlington Hotel in Oostende en Hotel Excelsior in Middelkerke – ook nog de nv Immobiliën De Poorter en de nv Steenoven aanwezig zijn als stille vennoten.

Het was een emotioneel moment voor de familie Friederichs, die na bijna 55 jaar hoteluitbating, eerst Hotel Wellington en dan Hotel Andromeda & Thalassa, de fakkel doorgeeft. Andromeda Hotel bestaat uit 94 kamers waarvan 53 met zeezicht, een restaurant en een brasserie en ruime parkeermogelijkheden. Het hotel beschikt eveneens over diverse vergaderzalen. Later werden zwembad, sauna, jacuzzi en fitnessruimte toegevoegd in het Thalassa kuurcentrum. Hotel Andromeda is een van de slechts zes viersterrenhotels met frontaal zeezicht aan onze kust.

Na het overlijden van Marcel Friederichs werd het hotel geleid door zijn jongste dochter Sabine. Vermits binnen de familie geen opvolging klaarstond, is de familie op zoek gegaan naar kandidaat-overnemers. De nieuwe uitbaters zijn Xavier Vercaemst en zijn echtgenote Inge Decuypere. Zij willen alle luiken van Hotel Andromeda verderzetten, al of niet met externe partners waar dat aangewezen is. Maar alles blijft onder de vleugels van Hotel Andromeda. Xavier Vercaemst heeft ook meteen het personeel van Hotel Andromeda gerustgesteld dat er genoeg werk is en blijft.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier