Hotel Andromeda en Charles sur Mer stoppen samenwerking

Redactie KW

Het hotel zal de vrij gekomen ruimtes renoveren én integreren in de eigen werking. “Twee uitbaters in één gebouw was een moeilijk verhaal”, klinkt het.

De familie Vercaemst nam in oktober vorig jaar viersterrenhotel Hotel Andromeda over. Een maand later ging het hotel in zee met Alain Tournoy om de horecazaken uit te baten. Restaurant Gloria en brasserie De Renommee werden samengevoegd tot Charles sur Mer.

Vandaag, amper tien maanden na de opstart, gaat Charles sur Mer al de laatste dag in. De geplande seminaries tot 15 oktober gaan nog door, maar het restaurant sloot dinsdag definitef de deuren. De stopzetting van de overeenkomst kwam er in onderling overleg. “Deze zomer hebben we samengezeten om de samenwerking te evalueren. We zijn Alain dankbaar voor zijn inzet en de invulling, maar we kwamen tot de vaststelling dat het niet evident was om twee uitbaters in hetzelfde gebouw te hebben. Hotel- en restaurantgasten zagen dat onderscheid niet. Voor hen is dit gebouw één geheel, waardoor vragen of opmerkingen niet altijd bij de juiste persoon terechtkwam. Bij ons speelde bovendien het idee om in het brasseriegedeelte een lounge- en seminarieruimte te maken. Een soort bibliotheek waar gasten op het gemak hun krant kunnen lezen”, zegt hotelmanager Xavier Vercaemst.

De toekomst voor ons zijn tijdelijke concessies : pop-uprestaurants of foodtrucks

Beide partijen zaten daarom rond de tafel, en besloten om de samenwerking stop te zetten. “‘7 op 7 open zijn, een voorwaarde die werd gesteld door het hotel, is vandaag niet meer haalbaar. We zitten 25 jaar in de horeca, maar we stellen vast dat het steeds moeilijker wordt. Zelfs al draai je goede omzetten”, zegt Tournoy. Voor de bekende horecaman is het al de derde zaak die zal sluiten dit jaar.

In januari gingen de deuren dicht van het Charles Café in Brugge. Straks verdwijnt ook restaurant Charles Lindbergh omdat de luchthaven andere plannen heeft met het gebouw. “Maar we zullen niet stil zitten. De toekomst voor ons zijn tijdelijke concessies. Pop-uprestaurants of foodtrucks. Er zijn al concrete plannen”, reageert Tournoy.

Hotel Andromeda, dat eerder al de ontbijtruimte verhuisde naar een nieuwe zaal op de eerste verdieping, start de nieuwe renovatiewerken op 19 oktober. “De jazzbar wordt vernieuwd en zullen we straks zelf uitbaten. De brasserie wordt helemaal gerenoveerd tot lounge- en seminarieruimte. We vermoeden dat dit tegen pasen 2016 zal open zijn. De ruimte van het restaurant ten slotte zullen we verhuren. Dat kan straks opnieuw een horecazaak worden, maar ook een winkel behoort tot de mogelijkheden”, besluit Xavier Vercaemst.

(DJ / foto DJ)