Horecabeurs in Bredene klokt af op 7.500 bezoekers

Redactie KW

Donderdagavond om 19 uur werd de Horecabeurs traditioneel door de standhouders afgesloten met een drink.

De 140 standen stelden er gedurende 4 dagen hun producten en innovaties voor aan het professionele horecapubliek. De verwachtingen werden helemaal ingelost, want er werd afgeklokt op iets meer dan 7.500 bezoekers. Alle standhouders hebben bijzonder goede zaken gedaan tijdens deze beurs voor vaklui.

Eerder deze week was staatssecretaris Bart Tommelein de gastspreker van dienst. Hij wees het op het belang van dergelijke initiatieven voor de ganse sector en riep op tot creativiteit onder de ondernemers en om te blijven ondernemen. Want het ondernemerschap biedt de lokale economie zuurstof en kan blijvend voor impulsen zorgen voor de ganse regio. Verder sprak hij nog over de invoer van de veelbesproken ‘witte kassa’s’, het opbouwen van (pension-)rechten voor zelfstandigen en het blijven innoveren en ontwikkelen.

“Vele standhouders hebben nu al toegezegd om er volgend jaar terug van de partij te zijn,” zegt een tevreden directeur Rutger Decloedt. “Woensdagavond hadden we dan nog een workshop van Unizo om te leren koken met insecten. Ook die workshop werd gesmaakt door de vele bezoekers.” vult schepen lokale economie Eddy Gryson aan.

(JC)